skip to Main Content

THE SECRET ART OF HAPPINESS | Glæde som medicin

Healing forbinder de fleste med en briks, en healer og en modtager, der får lagt varme hænder på. Men healing sker også væk fra briksen og kan faktisk virke 24/7 ved at være opmærksom på, hvordan vi forholder os til os selv og til omverdenen. I Reiki healing har vi de såkaldte fem leveregler eller forholdemåder, der er så stærkt virkende, at de kaldes ’den spirituelle medicin til helbredelse af alle sygdomme’ og ’the secret art of happiness’.

Man siger, at dagsbevidstheden kun opfatter ganske få procent af de titusindvis af indtryk, som vores sanser, også opmærksomhedssansen, hele tiden registrerer. Altså er der en masse input, der ‘flyver under radaren’ og lander ubemærket et sted i vores krop, i vores følelser og i (under)bevidstheden. Er vi ikke opmærksomme på, hvad disse input trigger i os, kan vi risikere at tage skade.

I Reiki healing anser vi opmærksomhed som særdeles stærk medicin. Order Rei kan oversættes med ’fokus’ og Ki med ’det der sker’. Hvis vores fokus er sløret, kan medicinen være skadelig. Det kan fx være, hvis vi (mere eller mindre) ubevidst har for vane at bruge nedladende, sarkastiske eller distancerende ord, når vi beskriver os selv eller andre. Hvis vi, derimod, træner os I at blive mere opmærksomme på at bruge positive og opbyggende ord og forholdemåder, som for eksempel anerkendelse, nysgerrighed og begejstring, bliver opmærksomheden en særdeles velgørende medicin.

I en behandling med Reiki healing afhjælper vi selvfølgelig den specifikke problemstilling, klienten har, men den allerstærkeste medicin, vi kan dele med modtageren, er en recept på fem sunde forholdemåder, som klienten kan tage med hjem efter sessionen på briksen. De fem indledes med “blot i dag”, som er en invitation til ikke at bekymre os om, hvad vi gjorde i går, eller om vi husker at have gode forholdemåder i morgen. Måske blev du sur for fem minutter siden, men nu, lige nu, altså “blot i dag”:

Blot i dag…

vælger jeg taknemmelighed

vil jeg være glad

er jeg uden vrede

forpligter jeg mig på dette arbejde

er jeg i verden med fred og forsoning

Af: healer, hypnotisør og terapeut Juri Christensen

Back To Top