skip to Main Content

Sukkertrang gør det ofte svært for os at spise sundt og balanceret

Sukkertrang er ofte én af de ting, der gør det svært for os at spise sundt og balanceret.

Vidste du, at hvis du har en stor sukkertrang, så kan det bl.a. skyldes disse fem årsager: 

  1. Manglende tilfredsstillelse af den søde smagssans. Der er en stor tendens til, at vi glemmer at medregne vores søde smagssans på lige for med vores andre smagssanser. Så hvis vi ikke får tilfredsstillet den sans, vil hjernen hele tiden sende signal om, at vi trænger til noget sødt. Derfor kan det være meget gavnligt at inkludere noget sødt til sine måltider.
  2. Mangel på næring. Hvis vi ikke får opfyldt vores næringsmæssige behov og fx får for lidt kulhydrater, proteiner og fedtstoffer til måltiderne, så vil hjernen sende signal om at spise mere, som netop kan opleves som sukkertrangen.  
  3. Restriktioner og forbud omkring maden. Når vi forbyder os selv at spise søde sager, eller får opsat regler for, hvornår og hvor meget, vi må spise af dem, så skaber vi en større tiltrækning til dem og får dermed mere trang. Det kan være svært at give sig selv fuld tilladelse, uden at føle at det tager overhånd, og det kan derfor kræve øvelse og tilvænning.
  4. Følelsesmæssigspisning. Følelser, som vi ikke får bearbejdet eller ikke kan rumme, vil vi ofte have tendens til at forsøge at dulme, og her er de søde sager et nemt redskab, som giver en midlertidigt virkning. Derfor kan det være nødvendigt at lære, at forstå sine følelser og den adfærd vi har omkring maden for at takle dem på en bedre måde.
  5. Lav mental energi. Når vi overforbruger vores mentale energi og glemmer at trække stikket og holde pauser, vil hjernen søge efter en anden måde at få mere energi på. Instinktivt ved vi, at de søde sager er energitætte og kan derfor hige efter dem. Det kan altså hjælpe, at få mere balance i sit energiforbrug i løbet af dagen og sørge for at give hjernen nogen pauser til at lade op igen.

Hvis du oplever at en eller flere af disse årsager fastholder en stor sukkertrang for dig, og at du gerne vil slippe af med den én gang for alle, så kan du netop få hjælp til dette hos Ditte Fjeldsted her i Lyngby Behandlerhus. Gennem personlige sessioner hjælper hun dig med at opnå sunde og vedvarende vaner til at spise og leve sundt. Læs mere og skriv til hende via hendes hjemmeside: www.Dittefjeldsted.dk

Back To Top