skip to Main Content

En enkelt forældresamtale kan have stor effekt og skabe en positiv forandring i en skilsmissefamilie

Nanna er begyndt at få angstanfald, bekymringstendens, græder og savner den anden forældre, når hun er hos enten mor eller far. Nannas forældre, Lea og Per, har en konfliktfyldt skilsmisse bag sig og har store udfordringer med deres kommunikation, som oftest foregår på sms. Nanna er ked af, at hendes forældre har svært ved at samarbejde, og at de ikke kan mødes alle fire (også storebror) og lave hyggelige ting. Bare en gang imellem.

Lea og Per indvilliger i at komme til en forældresamtale hos mig med henblik på at tale om Nannas trivsel og deres samarbejde på sigt. Det er meget svært for begge parter. Der er megen sorg, vrede frustration og bebrejdelser i luften.

Forældrene går med til, at de hver især vil gøre en indsats for at bedre deres samarbejde for at øge Nannas trivsel. Vi taler forskellige muligheder igennem i forhold til, hvordan de hver især kan bidrage til en bedre stemning.

I går kom Lea og Per til en opfølgende samtale hos mig en måned efter første samtale. Status er, at de har talt i telefon sammen uden at skændes. De er blevet enige om en 7/7 ordning, hvilket har været et ønske fra Nannas side. Forældrene har derfor aflyst møde i Familieretshuset og børnesamtaler er afblæst. Dog har de aftalt at mødes i Familieretshuset for at nedskrive deres aftaler, hvilket er en god ide. Der var en venlig stemning mellem Lea og Per under samtalen og en gensidig interesse for hinandens liv. Nanna har ingen angstanfald haft den sidste måned og virker mere let, tryg, glad og afslappet.

Til inspiration har jeg brugt den narrative tilgang og elementer af de fire konflikthåndteringstrin under samtalerne.

Tak fordi du læste med.

Klik ind på min hjemmeside og læs mere.

agnesbarfodraadgivning.dk

Skrevet af: Agnes Barfod, familiebehandler og-terapeut, sygeplejerske og supervisor

Back To Top