skip to Main Content

Bekæmp eksamensangst med Nada og ikke ”study drugs”

Mange unge oplever, at det er svært at gå til eksamen med et pres om at få høje karakterer, at skulle præstere sit ypperste inden for et bestemt tidsinterval og med en frygt for, at den berømte klap går ned.

At dette pres nu betyder en markant stigning blandt unge, der tager medicin som for eksempel betablokkere for at klare eksamenspresset, er en trist udvikling. Betablokkere gives normalt mod hjertekarsygdomme som for eksempel forhøjet blodtryk. Nu kaldes det også for ”study drugs”. Måske skyldes udviklingen et større pres på de unge i dag? Måske er det bare blevet nemmere at udskrive medicin til at dulme livets udfordringer? Eller begge dele?

Nervøsitet omkring eksamen er forståeligt og har altid eksisteret, men receptpligtig medicin til unge i den forbindelse burde hverken være nødvendigt eller være vejen frem.

Der findes alternativer

Ikke mindst når der findes andre alternativer, som selvfølgelig kræver mere af det enkelte menneske end at sluge en pille. Til gengæld kan de unge mennesker have glæde af denne indsats også fremover i livet. Her tænker jeg på metoder som yoga, meditation, gåture i skoven og vejrtrækningsøvelser, som alt sammen giver ro i kroppen og dermed også i hovedet.

Nada giver den ønskede indre ro

Derudover kan jeg i høj grad anbefale Nada op til et eksamensforløb. Nada er en simpel øreakupunkturbehandling med dokumenteret effekt, hvor der sættes fem nåle i hver øre, som man sidder med i 45 minutter. Nada er en metode, der hjælper til at stabilisere organismen både fysisk og psykisk. Helt konkret hjælper Nada med at give en indre ro, der blandt andet betyder forbedret søvn samt reduceret stress, angst og rastløshed. Behandlingen gives optimalt gives to gange om ugen i starten og herefter med udtrapning efter behov.

Læs mere om Nada: NADA øreakupunktur – AkupunkturMageriet eller på Nada-Danmarks hjemmeside: Nada-Danmark – En recoverymodel baseret på øreakupunktur. Du er også meget velkommen til at kontakte mig på 23113880, hvis du vil vide mere om, hvordan Nada kan hjælpe, og hvordan et forløb foregår.

Af: Rebekka Simonsen, Akupunktør og Nada-behandler

Back To Top