skip to Main Content

Afhjælp kronisk inflammation i kroppen med livsstilsændringer

Inflammation er en reaktion i kroppen, der giver rødme, hævelse og ømhed, hvor den opstår. Den fungerer som en beskyttelse af kroppen, idet det betyder, at vi så forholder os i ro, så kroppen kan hele op. Men hvis vi lever og bevæger os forkert gennem lang tid, risikerer vi at opleve en kronisk inflammationstilstand, hvor kroppen er kammet over, og immunforsvaret begynder at angribe sig selv. Det betyder, at vi får en betændelsestilstand i kroppen, hvor forskellige kroniske smerter opstår og sygdomme udvikles. Det går ikke bare væk af sig selv.

Kig på kosten

For at komme denne inflammationstilstand til livs skal man først og fremmest kigge på sin kost. Skru ned for det, der skaber inflammation, fx alkohol og sukker, og skru op for det, der dæmper inflammation som fx vandmelon, gurkemeje, granatæble og ingefær. Vær ikke fanatisk, da det kan blive for hårdt og uoverskueligt, men find en balance og vær nysgerrig på, hvad der gavner dig, og som du kan lide, og hvad der ikke gavner dig, som du kan undvære eller skrue ned for.

Antioxidanter er vigtige i forhold til at reducere inflammation i kroppen. Blandt andet er gurkemeje, granatæble og ingefær fyldt med antioxidanter. Ofte er det dog ikke tilstrækkeligt med antioxidanter gennem kost. Prøv derfor kosttilskuddet Total Gurkedol, der giver et ordentligt boost antioxidanter.

Også Manuka honning 400+ virker ekstremt antiinflammatorisk på kroppen. Brug den i din te. Det skal være Manuka 400+, da den virker bedst.

Omega-3-fedtsyrer (fiskeolie), som findes i fede fisk, har også en lindrende virkning på symptomer ved inflammatoriske gigtsygdomme.

Dyk også ned i litteraturen og find bøger, der omhandler antiinflammatorisk kost og bliv derigennem klogere på, hvad der skal mere af, og hvad der skal mindre af.

Motion og akupunktur støtter også op om at dæmpe inflammation

Bevægelse er også med til at holde inflammation i kroppen nede, da fysisk aktivitet ifølge eksperterne også bidrager til at dæmpe inflammation.

Derudover kan det være en rigtig god idé at støtte op om den ændrede livsstil med akupunktur, som også bidrager til at regulere kroppens indre ubalancer og uddrive inflammation i kroppen.

Skrevet af: Rebekka Simonsen, akupunktør i Traditionel Kinesisk Medicin

Back To Top